2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Šokoladinis - riešutinis pyragas (pagal B)



Reikės: 200 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 65 % kakavos), arba baltas sokoladas,  200 g sviesto, 200 g skrudintų lazdyno riešutų be luobelės (arba migdolu), 150 g cukraus, 4 kiaušiniai

kepimo formai: gabaliukas sviesto, sauja miltų.
Gaminimo eiga: Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 °C.   Skrudintus lazdyno riešutus suberti į smulkintuvą ir sumalti iki pudros ( mažyčių gabalėlių).  Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.   Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sviestą supjaustyti gabaliukais.   Į kaitinimo indą sudėti šokoladą ir sviestą ir nuolat maišant šildyti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys.   Į šokolado/sviesto masę suberti cukrų , lazdynų riešutų pudrą (smulkintus riešutus) - išmaišyti. Sudėti kiaušinių trynius (po vieną) ir gerai išmaišyti - iki vientisos masės.   Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę.   Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (ir dugną ir šonus) .   Sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 45 min. (aš kepu apie 35 min.)   Kai pyragas iškepa (pyrago kraštai turi būti gan tvirti , o jo vidus dar minkštas) , ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti kepimo formoje ~ 10-15 min. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.



P.S. recepto saltinis cia ;) http://irri-style.blogspot.com/2011/10/torta-caprese-juodojo-sokolado-ir.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą