2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis
Šokoladinis - riešutinis pyragas (pagal B)
Reikės: 200 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 65 % kakavos), arba baltas sokoladas, 200 g sviesto, 200 g skrudintų lazdyno riešutų be luobelės (arba migdolu), 150 g cukraus, 4 kiaušiniai
kepimo formai: gabaliukas sviesto, sauja miltų.
Gaminimo eiga: Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 °C. Skrudintus lazdyno riešutus suberti į smulkintuvą ir sumalti iki pudros ( mažyčių gabalėlių). Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sviestą supjaustyti gabaliukais. Į kaitinimo indą sudėti šokoladą ir sviestą ir nuolat maišant šildyti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys. Į šokolado/sviesto masę suberti cukrų , lazdynų riešutų pudrą (smulkintus riešutus) - išmaišyti. Sudėti kiaušinių trynius (po vieną) ir gerai išmaišyti - iki vientisos masės. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (ir dugną ir šonus) . Sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 45 min. (aš kepu apie 35 min.) Kai pyragas iškepa (pyrago kraštai turi būti gan tvirti , o jo vidus dar minkštas) , ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti kepimo formoje ~ 10-15 min. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.
P.S. recepto saltinis cia ;) http://irri-style.blogspot.com/2011/10/torta-caprese-juodojo-sokolado-ir.html
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą