Imbieriniai 
100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
• Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
• Persijokite miltus(sito as nedarau). Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
• Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
• Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius. Skanaus!

100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių
• Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
• Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
• Persijokite miltus(sito as nedarau). Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
• Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
• Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą