2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Kiaulienos troškinys su bananais pagal R.S.


Reikės: 600g kiaulienos išpjovos, 5didelių bananų,500g grietinėlės, 200g ryžių arba 5-6 bulvės su lupena, 3-4 šaukšteliai aliejaus, grūsti juodi piprai, druska, karis, krapai, petražolės.

Gaminame:  Mėsą supjaustome gabaliukais, įtriname druska ir grūstais juodais pipirais. Į keptuvę su įkaitintu alieju dėkite gabaliukus ir apkepkite, kol jie gražiai, lengvai apskrus. 4 nuluptus bananus pjauname išilgai pusiau. Kiekvieną pusę supjaustome į 4 dalis įstrižai.

Į puodą keliais sluoskniais dedame mėsos gabaliukus ir bananus. Pagardiname žiupsneliu druskos ir  kariu.Užpilame grietinėle ir troškiname ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.

Troškinį galite patiekti su virtais ryžiais arba su lupenomis keptomis bulvėmis. Patiekalą pagardiname į kiekvieną lėkštę įdėdami po kelias juosteles ar gabalėlius žalio banano.
Papuošiame petražolės šakele ar krapais. Tinka valgyti su žalių daržovių salotomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą